molware blogs

molware molware blogs molware blogging molware blogging blogs molware blogging molware blogs molware's blogging molware blogs
molware blogging molware blogs
molware blogging molware blogs
molware blogging molware blogs

My Links

Blog Stats

Archives

Post Categories

Sunday, December 13, 2009 #

Richard Dawkins op bezoek bij Elisis Livingstone

Ik blijf Richard Dawkins volgen in zijn strijd tegen geloof en dogmatiek. Toen ik aan de God Delusion begon nam ik me voor om hierna nooit meer een boek te lezen over goden. En dan maakt het me ook niet uit welk standpunt de auteur ten opzichte van goden inneemt. Ik kan net zo goed een boek over kabouters lezen. Toch blijft zijn gedrevenheid me fascineren en ik heb sindsdien toch alweer enkele documentaire's van hem gezien. Hij reist de hele wereld rond om met de meest uiteenlopende kwakzalvers een gesprek te voeren, meestal zonder succes. Hij stelt zich heel rationeel op, en kan maar moeilijk grip krijgen op de kwakzalver en diens argumenten. Hoe mooi hij zijn ideeen ook kan verwoorden in zijn boeken, in een debat met een gehaaide kwakzalver redt ie het niet. Hij is vriendelijk als ie hard moet zijn en andersom. Een zo'n gehaaide kwakzalver is Elisis Livingstone. Ze is een professionele gebedsgenezer in haar Shambala Retreat in Glastonbury. Met een mengeling van meditatie, spirituele healing en het afspelen van chants behandelt ze haar patienten voor 140 Engelse ponden per dag. Ontspannen zit Richard bij haar op de bank, al neem ik aan dat ie zich wat ongemakkelijk moet voelen in zo'n esoterische omgeving. Aan de muur naast hen hangt een wandkleed. Ze spreekt op de manier die zo typerend is voor kwakzalvers: rustig, zelfbewust, weloverwogen de woorden kiezend, goed articulerend en vooral heel zelfverzekerd.

Elisis Livingstone: 'DNA is very interesting right now. In the evolution of the human race. Every human being, exept a very small percentage, has a double helix in the cell.'

De manier waarop ze dit uitlegt aan evolutiebioloog Professor Dawkins laat er geen twijfel over bestaan dat zij de leraar is en hij de leerling. De woorden 'Except a very small percentage' doen de arme Richard echter verschieten.

Richard Dawkins: 'We don't all have???'

(Laat het niet waar zijn, alsjeblieft, laat het niet waar zijn. Zeg dat we allemaal een dubbele helix hebben...)

Elisis Livingstone: 'Oh, Everyone...'

(Hebben we nu allemaal een dubbele helix of niet...??)

Richard Dawkins: 'You said a very small percentage...'

Elisis Livingstone: 'Oh no, a very small percentage do not.'

Op dit moment zakt Richard door de bank. KRAK! BOEM!! Snel probeert hij zich te herstellen, hij plaatst zijn vingers op de rand en slaagt er met veel moeite in zijn hoofd uit het gat omhoog te tillen. Volledig buiten adem kan hij nog net 1 woord uitbrengen.

Richard Dawkins: 'Really?'

Elisis heeft geen medelijden...

Elisis Livingstone: 'They have got more strands.

Langzaam zakt Richards hoofd weer weg in het gat van de bank, totdat alleen nog zijn vingers zichtbaar zijn. Onverstoorbaar gaat ze verder.

Elisis Livingstone: ' We used to have, in Atlantis, 12 strands and they're in the form of 4 triangles, facing in, in each cell. And we forgot who we were in the experiment after Atlantis, and everything changed. Reincarnation was introduced.

De vingers van Richard verliezen hun grip en verdwijnen in het gat.

K.O.

Exit Richard.

posted @ 3:10 PM | Feedback (0)