molware blogs

molware molware blogs molware blogging molware blogging blogs molware blogging molware blogs molware's blogging molware blogs
molware blogging molware blogs
molware blogging molware blogs
molware blogging molware blogs

My Links

Blog Stats

Archives

Post Categories

2e kamerverkiezingen deel 1

Gauw een reactie op de 2e kamerverkiezingen voordat straks het WK begint, want daarna komt 't er zeker niet meer van.
Hoogtepunt is voor mij de halvering van het CDA, van 41 naar 21 zetels. Opgerot staat netjes. En niet te vergeten de aftocht van Balkenende, ook al gebeurde dat op dezelfde hypocriete manier als waarop hij zijn 4 kabinetten 'leidde'. Op de avond van de verkiezingen kondigde hij aan zelfs niet in te 2e kamer te zullen gaan zitten. Talloze keren is hij hiernaar gevraagd in de aanloop van de verkiezingen, en even zo vaak heeft ie het antwoord ontweken:'We gaan voor goud!' Zou de 2e kamer te min voor hem zijn na 8 jaar ministerpresidentschap? Het waren toch 2e kamerverkiezingen en geen presidentsverkiezingen, of wel soms, meneer Balkenende? Doortrekken die hap!
Ook Wilders toonde uit wat voor hout hij gesneden is. De ochtend na de verkiezingen al gooide hij zijn enige breekpunt, de verhoging van de AOW-leeftijd, overboord. Mag ik even overgeven?
Ook ik had deze keer een breekpunt, namelijk het rookverbod in de horeca. Even de cijfers erbij pakken. Van de 10 partijen in de 2e kamer steunen er 8 het rookverbod in de horeca, namelijk de PvdA, het CDA, de SP, Groen Links, D66, de Christen Unie, de SGP en de PvdD. Samen waren ze goed voor 119 zetels, en dat zijn er nu 95. De twee partijen die het rookverbod niet steunen, de VVD en de PVV, hadden samen 31 zetels. Na gisteren zijn dat er maar liefst 55. De 2 grote winnaars zijn de 2 partijen die tegen het rookverbod in de horeca zijn. Toeval? Veel mensen zijn de brutale overheidsbemoeienis spuugzat. We snappen heus wel dat je voor de economische crisis niet een bepaalde partij, of partijen verantwoordelijk kan stellen, maar voor het rookverbod in de horeca kan dit beslist wel. En deze zijn hierop keihard afgerekend en dat is voor mij ook een hoogtepunt. Wel met de betutteling!
De coalitieonderhandelingen moeten nog beginnen, maar getalsmatig lijkt een coalitie voor de hand te liggen van het CDA, de PVV en de VVD, samen goed voor 76 zetels. Erg robuust is zo'n coalitie niet. Er hoeft maar 1 dissident tussen te zitten en de meerderheid is weg. Misschien voor de zekerheid een of andere enge Christelijke partij erbij halen? Dan maken we die minister voor jeugd en gezin, kan ie tenminste geen kwaad doen.
Zoals gezegd begint vanmiddag het WK voetbal in Zuid Africa. Dan lult niemand meer over de coalitievorming. En als maandag het Nederlands elftal wint van Denemarken zullen de SP-ers hand in hand met de VVD-ers staan te springen, want sport verbroedert.

posted on Friday, June 11, 2010 6:29 AM

Feedback

No comments posted yet.

Post Comment

Title  
Name  
Url
Comment   

ATTENTION: the code you need to copy is CaSe SeNsItIvE and is required to prevent spam.
Enter the code you see: