molware blogs

molware molware blogs molware blogging molware blogging blogs molware blogging molware blogs molware's blogging molware blogs
molware blogging molware blogs
molware blogging molware blogs
molware blogging molware blogs

My Links

Blog Stats

Archives

Post Categories

Tuesday, June 29, 2010 #

WK Voetbal 2

Na de arbitraire debacles in de matches Duitsland - Engeland, Argentinie - Mexico, en Nederland - Slowakije is de discussie over het toestaan gebruik van videobeelden door de arbiters weer helemaal opgelaaid. Het meest pijnlijk was de afgekeurde goal van Lampard. Duidelijk was te zien hoe de bal over de doellijn ging. De scheidsrechter en grensrechters hadden het echter even gemist. Kan gebeuren; gelukkig zijn de velden omringd door camera's. Zou je denken. Mis poes. Terwijl de beelden nog dezelfde minuut worden bekeken van Zuid Africa tot Canada, en van Spanje tot Japan, mag de arme scheidsrechter ze niet zien. En de zogenaamde vierde official evenmin. Voor de rest iedereen. Tijdens Mexico - Argentinie werd het buitenspeldoelpunt van Argentinie zelfs per ongeluk op het megascherm in het stadion vertoond. Dit was zeker niet de bedoeling, maar nu kon niemand er meer omheen: Teves stond buitenspel. Uiteraard kwamen de Mexicaanse spelers bij de scheidsrechter hun gelijk halen, maar deze was nog steeds onvermurwbaar. Op zo'n moment zou het team eigenlijk moeten weigeren om verder te spelen en hiermee de FIFA iets geven om over na te denken.
En vandaag dan Nederland - Slowakije. Vittek maakt een schwalbe en bezorgt hiermee niet alleen zijn team een penalty, maar tevens Stekelenburg een gele kaart. Gelukkig voor Nederland was dit echter niet fataal.
En nu schreeuwt dan iedereen, net als ik, om de invoering van het gebruik van videobeelden door de arbiters. Natuurlijk zullen er altijd randgevallen blijven bestaan, maar zulke groteske blunders als bij de bovengenoemde wedstijden zullen dan vermeden kunnen worden.
Dit roept de vraag op waarom de FIFA het toch steeds maar weer tegenhoudt. De coaches willen het, de spelers willen het, en de kijkers willen het. Wie wilt het nu eigenlijk niet? Om deze vraag te kunnen beantwoorden moet ik misschien een andere vraag stellen: welke mensen hebben er baat bij om de camera buiten de deur te houden? Dan kom ik toch in de eerste plaats bij de goksyndicaten, die hebben er in ieder geval duidelijk belang bij om wedstrijden te kunnen beinvloeden.

posted @ 5:25 AM | Feedback (0)