molware blogs

molware molware blogs molware blogging molware blogging blogs molware blogging molware blogs molware's blogging molware blogs
molware blogging molware blogs
molware blogging molware blogs
molware blogging molware blogs

My Links

Blog Stats

Archives

Post Categories

Provinciale Statenverkiezingen 2011

Provinciale Statenverkiezingen 2011
Hoewel vandaag de Provinciale Statenverkiezingen zijn, wist ik gisteren nog niet wat ik zou gaan stemmen. Het in 2008 ingevoerde rookverbod in de horeca werd, behalve door de VVD en de PVV, door alle partijen in de 2e kamer gesteund en die vielen dus allemaal af. Dat mag je kortzichtig vinden, maar met die betutteling ben ik nu wel helemaal klaar. Mijn andere breekpunt was de deelname aan de bezetting in Afghanistan, die wordt gesteund door de VVD, het CDA, Groenlinks, de Christenunie, D66 en de SGP. En daarmee valt de VVD dus ook af. Blijft alleen over de PVV. En je mag me behalve kortzichtig ook laf vinden, maar ik had er geen trek in om 4 jaar lang voor racist te worden uitgemaakt. Toch is het niet enkel lafheid dat me ervan weerhield om PVV te gaan stemmen, ook de kopvoddentax en de ontkenning van het klimaatprobleem stonden me tegen. En ook, in mindere mate, hun knokploegimago.
Gisteravond las ik in een emailtje van Marianne Thieme dat de PvdD (samen met de SGP) was uitgesloten van het verkiezingsdebat. Dat was de opsteker die ik nodig had. Nu had ik een goede reden om PvdD te gaan stemmen en ging met een gerust hart slapen. Vandaag was dat gevoel echter alweer verdwenen, en overheerste de ergernis over de steun aan het rookverbod in de horeca. Geen PvdD dus, maar wat dan wel? Alles is tien keer niks en voor het eerst nam ik me voor om blanco te gaan stemmen. Met die intentie ging ik op weg naar het stembureau. Ik zou dit demonstratief kunnen doen door het biljet ongeopend onmiddelijk in de bus te gooien, maar ik wilde toch eerst even kijken op de lijst en wandelde dus braaf een hokje binnen. Daar stonden behalve de partijen die in de 2e kamer vertegenwoordigd waren ook nog De Groenen, de Ouderenpartij NoordHolland en 50Plus van Jan Nagel. De Groenen steunen het rookverbod in de horeca. Toedeloedoe! De Ouderenpartij ken ik niet. Onbekend maakt onbemind, en wie weet steunen ze de bezetting in Afghanistan wel? 50Plus deed dat gelukkig niet, met die vraag had ik ze nog speciaal gemailed. Helaas kreeg ik over het rookverbod in de horeca geen bevredigend antwoord, en gaf ze daarom maar het nadeel van de twijfel. Jan Nagel op 3. Hey, Rob van Dongen staat er ook op. Uit Amsterdam, ja dat moet 'm zijn. Daar heb ik wel eens tegen geschaakt, net als tegen Jan Nagel trouwens. En op de 18e plaats warempel Frans Smit uit Amsterdam. Ook uit Amsterdam. Daar heb ik twee keer tegen gespeeld. Op de 26e en een na laatste plaats exwereldkampioen dammen, en enthousiast schaker Ton Sijbrands, en op de laatste plaats tenslotte Hans Bohm, schaakmeester en bekende Nederlander. 50Plus is een schaakpartij. Het nadeel van de twijfel over het rookverbod in de horeca veranderde op slag in het voordeel van de twijfel. Maar op wie? Frans Smit dan maar. Volgens mij heb ik slechts 0 uit 2 tegen hem, maar ik vind hem wel sympathiek. En mijn andere stem ging naar Hans Bohm, want, ja, ik had een volmacht op zak, en mocht 2 keer aankruisen.

posted on Wednesday, March 02, 2011 6:29 PM

Feedback

No comments posted yet.

Post Comment

Title  
Name  
Url
Comment   

ATTENTION: the code you need to copy is CaSe SeNsItIvE and is required to prevent spam.
Enter the code you see: