molware blogs

molware molware blogs molware blogging molware blogging blogs molware blogging molware blogs molware's blogging molware blogs
molware blogging molware blogs
molware blogging molware blogs
molware blogging molware blogs

My Links

Blog Stats

Archives

Post Categories

Van het Parool naar de NRC

Nog een week en dan loopt mijn abbonement af. Na zo'n vijf jaar Parool ben ik deze zomer overgestapt naar het NRC. Aanleiding was enerzijds de gekleurde berichtgeving over het Palestijns-Israelische conflict. Nu gun ik iedereen, ook kranten hun eigen kleur, maar met name de artikelen van Ad Bloemendaal gingen me hierin te ver. Het leken wel persberichten van de Israelische regering. De andere aanleiding om mijn abonnement te beeindigen was de berichtgeving over de NVD. Deze politieke partij werd in 2006 opgericht en haar initialen staan voor Naastenliefde, Vrijheid en Diversiteit. Een van hun standpunten was om de leeftijd waarop mensen zelf mogen bepalen met wie ze sex hebben te verlagen naar 12 jaar en de NVD werd hierom 'Pedopartij' genoemd. Onsmakelijk natuurlijk, maar de 1e keer kon ik het nog wel door de vingers zien. Toen dit echter in opvolgende artikelen consequent werd volgehouden had ik er genoeg van. Ik wilde een krant die enkel aan berichtgeving doet. Dan maak ik zelf wel uit of iemand een terrorist is. Of dat een partij een pedofielenpartij is. Zulke woorden horen in de afdeling 'Opinie' of bij de columnisten, maar verder nergens. De NRC leek mij de meest zakelijke krant van Nederland maar ook hier moest ik tot mijn teleurstelling ontdekken dat de term 'pedofielenpartij' bij herhaling gebruikt werd. De berichtgeving over het Midden-Oosten was gelukkig wel 'n stuk beter. Verder viel het me op dat Ajax behoorlijk afgebrand wordt. Tja, Rotterdam he? 
Wat verwacht ik te zullen missen? De columns van Karin Spaink, die van Jan Tromp, de Linksbackjes van Maarten Moll en tenslotte de strip S1ngle van Hanco Kolk en Peter de Wit.

posted on Tuesday, September 19, 2006 1:57 AM

Feedback

No comments posted yet.

Post Comment

Title  
Name  
Url
Comment   

ATTENTION: the code you need to copy is CaSe SeNsItIvE and is required to prevent spam.
Enter the code you see: