molware blogs

molware molware blogs molware blogging molware blogging blogs molware blogging molware blogs molware's blogging molware blogs
molware blogging molware blogs
molware blogging molware blogs
molware blogging molware blogs

My Links

Blog Stats

Archives

Post Categories

Just testing...

Nee, niet lezen! Dit is maar een testpagina, waarop ik opmaak kan uitproberen.


Een zonnige dag in october. Op de fiets naar Ronald. Samen met de veerpont het Ij over. Weer fietsen. Alsmaar noordwaarts. De stad houdt precies bij de Noordring op. We gaan er onder door en zijn onmiddelijk omringd door weilanden. Ronald was al eerder geweest dit seizoen en weet een goed plekkie. Plukken! Net als vorig jaar. Kaalkopjes! In mijn rugzak zitten schoenen, maar ik heb ze niet nodig. Waanzinnig najaarszonnetje! Zelfs mijn T-shirt gaat uit. Ik kijk mijn ogen uit. Zoveel kaalkopjes heb ik nog nooit gezien!
De boer maakt een rondje in zijn mestkar en Ronald maakt een praatje met hem. Ik pluk vrolijk door. De mestkar rijdt weer verder en Ronald vertelt me dat psychedelische paddestoelen de boer totaal onbekend zijn. ('Wat is daar het belang van?') Maar hij vindt het prima dat wij ze plukken. ('Je doet je best maar.') We plukken tot het donker wordt. Dan weer de hele stad door terug naar huis. Meteen alles op de weegschaal. 460 Gram! Wauw!! Zo veel had ik nog nooit geplukt. Moe maar voldaan wil ik gaan slapen. Nee, eerst alles op kranten laten drogen, anders gaat 't rotten.
Hooooo!! Hier wordt een grens overschreden! Tot nog toe was alles wat ik deed legaal, maar dit is het moment waarop ik me in de criminaliteit begeef. Door ze op 'n krantje te laten drogen produceer ik harddrugs. Logisch toch?
Sinds gisteren, 1 december, is deze inconsistentie opgelost. Vanaf die dag zijn immers niet enkel de gedroogde paddestoelen verboden, maar ook de verse. Da's een hele vooruitgang toch?
Wat is nu, vanaf 1 december 2008, precies de status van de paddo's? Ik moet er niet aan denken. Mijn geliefd kaalkoppie staat nu tussen GHB, cocaine en heroine op de opiumlijst. Wie ze in zijn tuin heeft staan kan een maand de cel in. Als je tenminste niet weet dat ze er staan. Logisch toch?
Mocht je er wel van op de hoogte zijn dat er kaalkopjes in je tuin staan, dan kun je niet slechts 1 maand de cel in maar 2 jaar. Want dan is er duidelijk sprake van een misdrijf. Logisch toch?
Tot zover de landeigenaren, of moet ik zeggen, de telers? En hoe zit 't dan met een plukker, zoals ik? Die kan een gevangenisstraf opgelegd krijgen van 6 jaar, of een geldboete van 740.000 Euro. Rechtvaardig toch?
Wat nu? In de laatste week van november is Ronald, mijn handlanger, bij me. Ik waarschuw hem dat hij onze gastvrije boer in grote problemen heeft gebracht door hem te vertellen dat er psychoactieve paddestoelen in zijn weilanden staan. De boer kan nu niet meer zeggen dat ie het niet wist. Hij is zijn onschuld kwijt. Dat is 2 jaar cel. Toch een hele poos vergeleken met die ene maand die hij zou hebben gekregen als ie het niet zou hebben geweten.
En ik? Het produktieproces van de harddrugs in dit drugslab is inmiddels voltooid. De 460 gram verse kaalkoppies leverde me 35 gram gedroogde op. Deze harddrugs zijn nog hier, maar om alle sporen van het productieproces uit te wissen leek het mij essentieel om me te ontdoen van alle middelen die bij het productieproces betrokken waren. Ik heb de krant weggegooid.

posted on Monday, May 07, 2007 1:00 AM

Feedback

No comments posted yet.

Post Comment

Title  
Name  
Url
Comment   

ATTENTION: the code you need to copy is CaSe SeNsItIvE and is required to prevent spam.
Enter the code you see: