molware blogs

molware molware blogs molware blogging molware blogging blogs molware blogging molware blogs molware's blogging molware blogs
molware blogging molware blogs
molware blogging molware blogs
molware blogging molware blogs

My Links

Blog Stats

Archives

Post Categories

Nieuwsflits

Eigenlijk loop ik a lang met het idee rond om een reeks artikelen te schrijven met als naam 'Nieuwsflits' of iets dergelijks waarin ik dan een actualiteit uit de krant of van de televisie becommentarieer, maar omdat ik tegen het 'waarborgen van de continuiteit' opzie begin ik er steeds niet aan. Tot vandaag! Schoorvoetend, want ik ken mijn programma voor de komende week en zie deze Nieuwsflits dan ook al voor lange tijd eenzaam in de lucht hangen.
Vandaag zag ik het 8-uurjournaal weer 'ns. Nu is dat inhoudelijk natuurlijk al niet iets waar je vrolijk van wordt, maar een niet te onderschatten irritatiefactor zijn toch de pogingen om je gedachten te beinvloeden, om het maar zo neutraal mogelijk uit te drukken.
Vanwege het versterkte broeikaseffect en de daaruitvolgende zwaardere regenval nemen de problemen met de waterafvoer toe en daar zal ook zo goed als niets aan gedaan worden. 'We moeten er maar aan wennen'. Nou, dat gaat nog wel. Liever een eerlijke 'Bekijk het maar' dan loze beloftes. Over de klimaatsverandering ga ik het overigens zeker nog hebben...

Duizenden procenten inflatie per dag in Zimbabwe. Dat is toch niet voor te stellen? Je geld is er niks meer waard!?


De reportage over terrorismebestrijding in Nederland is een goed voorbeeld van hoe het NOS-journaal probeert om je denken te beinvloeden zonder haar schijn van objectiviteit te verliezen. Het lijkt kritisch te zijn ten opzichte van de slechte samenwerking tussen de verschillende overheidsdiensten, maar ondertussen worden er onopvallend allerlei leugens naar binnen gesluisd.
'Dat er in Nederland verschillende aanslagen verijdeld zijn is meer geluk dan wijsheid'.
'De belangrijkste vraag is natuurlijk of deze gebrekkige samenwerking gevolgen heeft voor de veiligheid van de burger'.
Nee, mijnheer, de belangrijkste vraag is wat deze grap, 'terrorismebestrijding', kost, want het is een goudmijn geworden. 'Jazeker meneer, deze nieuwe organisatie is beslist noodzakelijk in het kader van de terrorismebestrijding'. Maar het kost nogal, niet? Wat gebeurt er precies met al dat geld? 'Sorry mijnheer, hierover kunnen wij U geen nadere informatie verstrekken. Staatsveiligheid, U begrijpt...'
Verschillende aanslagen verijdeld? Me neus! Zo wordt er bewust gepoogd een beeld te creeeren waarin de terrorismebestrijdende organisatie's Nederland veilig houden. Ziet U Bin Laden voor zich, helemaal wanhopig omdat ie er ondanks verwoedde pogingen nog steeds niet in geslaagd is om hier een aanslag te plegen?
En dan had je nog de publiekelijke berisping van Maxime Verhagen aan het adres van Harry van Bommel omdat hij een medewerkster van de Jordaanse ambasade zou hebben lastig gevallen met ongewenste intimiteiten. Ja, je leest het goed: Harry van Bommel wordt op zijn vingers getikt door een man die in de top 20 staat van de grootste braakmiddelen die de Nederlandse politiek de laatste 30 jaar heeft voortgebracht. Wat zou Harry gedaan hebben? Zijn lul op tafel hebben gelegd? Van achteren vastgepakt en er tegenaan gereden zoals Verhagens partijgenoot Ruud Lubbers in 2005 deed met een medewerkster van de Verenigde Naties? Een onderzoek naar de rol van Nederland in Irak wilt Verhagen onder geen beding, maar iets als dit verdient een publieke berisping. Overigens vond het voorval plaats op 12 juli, een maand en 10 dagen geleden, maar wel 1 dag voordat Harry op 13 juli in Syrie op bezoek ging bij vertegenwoordigers van Hamas, veruit de grootste politieke partij in Palestina, maar wel op het lijstje van terroristische organisatie's. Uiteraard werd hij de volgende ochtend op het matje geroepen en spraken zowel Verhagen als Balkenende hierover in Nederland hun afkeuring uit.
Tot zover. Ik hoop de komende dagen nog wel te horen wat Harry precies gedaan heeft. In tegenstelling tot Ruud Lubbers, die het voorval aanvankelijk ontkende, heeft Harry zich overigens al verontschuldigd. Mooi, kan ie zich tenminste weer met andere zaken bezig houden.

posted on Wednesday, August 22, 2007 11:11 PM

Feedback

No comments posted yet.

Post Comment

Title  
Name  
Url
Comment   

ATTENTION: the code you need to copy is CaSe SeNsItIvE and is required to prevent spam.
Enter the code you see: