molware blogs

molware molware blogs molware blogging molware blogging blogs molware blogging molware blogs molware's blogging molware blogs
molware blogging molware blogs
molware blogging molware blogs
molware blogging molware blogs

My Links

Blog Stats

Archives

Post Categories

Psychedelische paddestoelen verboden in Nederland vanaf 1 december 2008

Het gaat steeds beter met nederland. Sinds 1 juli kun je eindelijk lekker uitgaan zonder dat iemand de lucht verziekt door een sigaretje op te steken en vanaf 1 december 2008 kunnen 17-jarige Franse toeristes weer veilig naar Nederland komen zonder dat ze stoned van een brug af springen, want op die dag wordt de verkoop van psycho-aktieve paddestoelen eindelijk volledig verboden. En als het aan het CDA ligt gaat het met coffeeshops en cannabisprodukten precies dezelfde kant op. God waakt over het CDA en het CDA waakt over ons. Laat het duidelijk zijn dat ik op dit gebied tegen iedere vorm van betutteling ben. De reden hiervoor is het recht op zelfbeschikking. Wie zich dood wilt spuiten of stoned van een brug wilt springen moet dat vooral doen. Het is zijn leven. Zolang ie maar niet op mijn kop terechtkomt.
Maar ik wil het vandaag niet hebben over het vraagstuk van de legitimiteit van paddestoelen en andere zogenaamde drugs, maar over de de vraag hoe onze bezorgdheid over het gebruik hiervan zich verhoudt tot onze bezorgdheid over het gebruik van alcohol. Om dit te onderzoeken stel ik voor om eens een totale buitenstaander uit te nodigen. En wie kan hier beter objectief naar kijken dan een alien? Inderdaad, een groene, kale, anderhalve meter lange alien met 3 enorme ogen.
Ik reik hem een lijst aan met daarop, in alphabetische volgorde:

alcohol
amfetamine (speed)
cannabis (wiet en hash)
cocaine
heroine
LSD
MDMA (XTC)
mescaline (actief bestanddeel van cactus)
morphine
psylocybine (actief bestanddeel van paddestoelen)

Van ieder van deze middelen worden hem de volgende gegevens verstrekt:

Het aantal verkeersongevallen met dodelijke afloop onder invloed van dit middel in Nederland per jaar
Het aantal geweldsdelicten onder invloed van dit middel in Nederland per jaar
Het aantal moorden onder invloed van dit middel in Nederland per jaar
Het aantal dodelijke slachtoffers onder de gebruikers zelf van dit middel in Nederland per jaar

'Beste alien. Wij willen allemaal dolgraag een veilige wereld. Alsjeblieft, zeg het ons. Wat moeten we doen?'
Lijkt het je waarschijnlijk dat onze alien, na bestudering van de lijst, in al zijn wijsheid zou opspringen en zou uitroepen 'Dat lijkt me toch duidelijk?! Onmiddelijk paddestoelen verbieden! '?
Voor elk van deze 4 vragen geldt dat alcohol meer slachtoffers maakt dan de andere 9 middelen samen. Om de grootste killer aan te wijzen hebben we echt geen alien nodig. Zelfs een kind van 6 zou het kunnen. Waarom zien wij het dan niet? Of beter gezegd, waarom kijken we de andere kant op? Het antwoord kan niet anders luiden dan dat ons hele land, of zeg maar gerust, heel Europa ervan is doordrenkt. Tot alle lagen van de bevolking toe. Als mensen die af en toe een jointje roken stigmatizerend cannabisgebruikers genoemd mogen worden, is het dan oneerlijk om mensen die af en toe alcohol drinken tot alcoholgebruikers te betitelen? Hoeveel van de 150 kamerleden zouden volgens deze definitie alcoholgebruikers genoemd moeten worden? En hoeveel van onze 16 ministers? Ik vrees te moeten concluderen dat hiermee het antwoord gegeven is op de vraag waarom we de andere kant uit kijken.
Daarom ook leidt de dood van een 17-jarig Frans meisje onder invloed van psylocybine tot kamervragen, en de dood van een dronken Pool die in een gracht verzuipt niet. Geruisloos gaan ze de grond in, de duizenden alcoholdoden alleen al in Nederland ieder jaar. De een na de ander. En o wee als in het bloed van een feestganger die op een houseparty in elkaar is gestort en op weg naar het ziekenhuis overlijdt, behalve een sloot alcohol ook XTC wordt aangetroffen. Landelijk nieuws! 'XTC-dode op house-party' schreeuwen alle kranten. En verderop lees je dan heel genuanceerd dat er 'behalve XTC ook alcohol in zijn bloed was aangetroffen'.
Wat valt er aan te doen? Weinig. Zoals ik al aangaf is een pleidooi in het kabinet voor een verbod op alcohol even zinvol als een pleidooi in een coffeeshop voor een verbod op wiet. Uiteraard wordt er wel eens quasi-verontwaardigd over alcoholgebruik gesproken door een minister of kamerlid, maar altijd met een vette knipoog. De dubbele moraal ziet diep geworteld: gaat 't om alcohol dan zijn we stoere mannen, gaat 't om paddo's dan zijn we bezorgde huisvaders.

posted on Thursday, November 13, 2008 7:54 AM

Feedback

# re: Psychedelische paddestoelen verboden in Nederland vanaf 1 december 2008 11/14/2008 5:02 PM marc

Een gele helm, een glimlach en een gewetenloze overheid die, ongenaakbaar redeloos, een oogje toeknijpt. Het is elk schaamtegevoel voorbij, het is grotesk hypocriet.

# re: Psychedelische paddestoelen verboden in Nederland vanaf 1 december 2008 11/29/2008 12:09 AM VaQm

WAAR-OM, waarom paddestoelen!? Wat is er in hemels naam mis met paddestoelen? Verbieden is niet zomaar iets, dan moet er wel duidelijke reden toe zijn. Wat moet ik dan? Van de Nederlandse overheid mag ik me alleen lam zuipen, maar als ik daar nu eens geen zin in heb? Als ik nu eens wil trippen? Ipv. me in coma te drinken op donderdag avond door o zo legaal, "gezellig" alcohol te gebruiken, wil ik een ander, totaal onschadelijk roesmiddel gebruiken. Waarom zijn paddestoelen verboden? En kom niet aan met dat verhaal van dat franse meisje, zij had ook alcohol in haar bloed! Bovendien... heeft iemand eigenlijk al gekeken naar wat ze als laatste op haar mp3 speler luisterde...? Vast Marylin Manson!

Post Comment

Title  
Name  
Url
Comment   

ATTENTION: the code you need to copy is CaSe SeNsItIvE and is required to prevent spam.
Enter the code you see: