molware blogs

molware molware blogs molware blogging molware blogging blogs molware blogging molware blogs molware's blogging molware blogs
molware blogging molware blogs
molware blogging molware blogs
molware blogging molware blogs

My Links

Blog Stats

Archives

Post Categories

Cho Seung-Hui

Een Koreaanse student schiet 32 studenten en een hoogleraar neer op de Universiteit Virginia Tech in Blacksburn, Virginia. Maandagavond was het op vele zenders te zien, maar de naam van de dader was nog niet bekend (gemaakt). Dinsdagmiddag wel: Cho Seung-Hui. Ik zoek of de domeinnaam www. Cho-Seung-Hui.com nog beschikbaar is, maar nee. Www.Cho-Seung-Hui.nl is er nog wel, maar daar komt toch niemand. Iedereen zal naar de Amerikaanse site gaan. Www.Cho-Seung-Hui.org is nog wel vrij.
Om kwart over 5's middags pak ik de krant uit mijn brievenbus, doe hem achterop de fiets, en fiets naar mijn werk. Daar aangekomen lees ik tot mijn verbazing dat bij het ter perse gaan van de krant, om half 2 's middags (!) de naam van de schutter nog niet bekend was. Het valt me nog mee dat de inkt niet nat is! Een grote foto bovenaan in het midden op de voorpagina.
(Op pagina 5, links onderin, zonder foto, tussen 2 andere artikelen en 2 reclame's in staat een kort berichtje uit Bagdad: zondag 30 lijken gevonden, waaronder een hoogleraar. Ach ja... Niets bizonders toch?)
Om 1 uur 's nachts kom ik thuis. Internet staat natuurlijk vol over de massamoord. Ik lees 2 toneelstukken geschreven door Cho Seung-Hui en ze barsten werkelijk van de opgekropte woede en verbale grofheid. Die man spoorde echt niet. In een ervan wordt met de dood gedreigd en de andere eindigt daadwerkelijk in een moord. Achteraf passen de verhalen prima in de massamoord. Achteraf... 'Waarom is er niet ingegrepen toen hij deze scripts aan de klas presenteerde?', vraagt sommigen nu. Tja... Maar misschien een ideetje voor een volgende regering: verdachte personen 'preventief' opsluiten. De invasie in Irak werd aanvankelijk immers ook preventief genoemd, dus waarom niet...?
Ook de domeinnaam www.Cho-Seung-Hui.org is inmiddels verdwenen...

posted on Wednesday, April 18, 2007 3:45 AM

Feedback

# re: Cho Seung-Hui 4/19/2007 11:51 PM suus

verdachte personen opsluiten? ben je wel helemaal goed bij je hoofd?

# re: Cho Seung-Hui 4/20/2007 1:38 PM scientist

misschien zou je juist de oorzaak van de onvreden bij zulke mensen moeten aanpakken ipv de symptomen te bestrijden. je snapt niet echt waar deze zaak over gaat..jammer.

# re: Cho Seung-Hui 4/22/2007 9:03 PM Hitman

Ik vind het juist heel goed van hem dat hij het heeft gedaan.
America is ook gewoon gestoord. die jongen werd gewoon zijn hele school carriere gefucked omdat hij anders was dan de rest of omdat hij misschien wel een kleurtje had of misschien wel omdat hij liever met andere dingen bezig was dan zijn look en toffe auto's.
Hij was tenminste niet zo als al die andere amerikanen wel zijn.
Het is goed dat hij zich richt tot de standaart rijke verwende en arrogante amerikaan. het is goed dat hij is opstand kwam, want de doet zo;n actie met een reden en de belangrijkste reden is gewoon dat hij niet geaccepteerd is zoals hij is en daarom ook gepest werd.
als je je hele fucking leven gepest word en uit gekotst word en dat er niemand naar je luisterd kan ik me heeeel goed voorstellen dat dat kan lijden tot zo'n actie als dit.
en ik geef hem groot gelijk.

# re: Cho Seung-Hui 4/23/2007 10:47 AM Pix

Ok Hitman gij zijt dus duidelijk ook gestoord.
Das dus niet normaal btw.
Enkel mensen die niet goed sporen zouden zoiets doen.
De mensen die eerst "normaal" dnadenken ove een oplossing zouden al vlug tot de conclusie komen dat dat ZEKER de oplossing NIET is!

# re: Cho Seung-Hui 4/24/2007 12:50 PM maze

hebben ze hem eigenlek opgepakt ?

# re: Cho Seung-Hui 4/24/2007 5:20 PM Gary

Pix Wat versta je onder normaal ? Normaal is niet egt iets bestaands .. normaal word gemaakt door een massa en wat hun vinden .. en iedereen moet maar zo zijn anders is niet normaal ..

Er zit een bron van waarheid in .. maar tog zo ver had het niet hoeven komen .

Fijn dat mensen kunnen discussieren . Toppie!

# re: Cho Seung-Hui 4/25/2007 1:19 PM anoniem

ik vind dat deze dader, dankzij alle aand8 aan de schietpartij in columbine, veel inspiratie heeft opgedaan uit de actie van eric harris en dylan klebold, logisch dat zoiets veel aand8 krijgt, maar als zo'n soort dingen nu minder aandacht krijgen van de wereldwijde media, dan zullen minder mensen naar dezelfde oplossing gaan zoeken zoals deze 2 dat gedaan hebben. ik ben ook zeer tegen pesterijen, en iedereen , tenminste bijna iedereen maakt wel eens rottijden mee in zijn leven, de een erger dan de ander, maar om meteen in oplossing te zoeken in het vermoorden van onschuldige en onwetende jongeren die niet echt weten wat voor een schade zij aanrichten met hun pesterijen, vind ik te ver gezocht, al kan ik me wel wat voorstellen bij het doordraaien, het punt bereiken van zo nu is het wel genoeg geweest, maar maak dat dan op een andere manier duidelijk!!!!, iemand dood schieten daar los je niks mee op!!!!

# re: Cho Seung-Hui 4/26/2007 12:08 AM omg

Hitman je kan maar beter je bek houden......
Dus jij vind het normaal op 32 mensen af te slachten? ik hoop dat je zal branden in de hel...

# re: Cho Seung-Hui 4/27/2007 1:09 PM Barbie

Je ben echt focking gestoord , als je het Normaal vind wat hij heeft gedaan en hem gelijk geeft:S , dan ben je zelf dus ook ziek in je hoofd! Dus het is maar normaal dat iemand 32 mensen vermoord .:S hij had ook een andere oplossing kunnen vinden , want nu is hij zelf ook dood , dus eigenlijk had het geen zin !Met andere woorden , Je ben kk gestoord als je het normaal vind wat hij heeft gedaan

# re: Cho Seung-Hui 5/16/2007 1:29 AM Roestatuli

ALs we nu eens onze aardappelen wat minder dik zouden schillen. Dat zou ons al heel wat ellende besparen

# re: Cho Seung-Hui 5/19/2007 11:29 AM Jeroen Roland

Ik vind is schuld van ouders die had beter in Koreaan kunnen blijf. Ja aan de ene kant vind goed! En aan de andere kant weer echt stom van hem! Je gaat toch andere mens dood, ga dan stop met je studie als je er zo aan ergert hekel heeft aan de maatschappij en medene student, ga weg en hou de eer aan je zelf. Er zijn genoeg oplossingen!

Post Comment

Title  
Name  
Url
Comment   

ATTENTION: the code you need to copy is CaSe SeNsItIvE and is required to prevent spam.
Enter the code you see: