molware blogs

molware molware blogs molware blogging molware blogging blogs molware blogging molware blogs molware's blogging molware blogs
molware blogging molware blogs
molware blogging molware blogs
molware blogging molware blogs

My Links

Blog Stats

Archives

Post Categories

Zes kinderen gedood bij vredesmissie.

Als blijkt dat er zich bij een bombardement kinderen onder de slachtoffers bevinden is het moeilijk om te beweren dat het allemaal terroristen waren. Toen ik vananvond op het journaal hoorde dat er bij een bombardement, uitgevoerd door de Nederlandse luchtmacht in Afghanistan, burgerslachtoffers waren gevallen, was dit dan ook precies wat ik vreesde. En inderdaad, 6 kinderen dood. Hup Holland hup. Wat nu?
Laten we deze gebeurtenis eens in een ander perspectief plaatsen. Stel dat hier in Nederland 9 mensen, waaronder 6 kinderen, gedood zouden zijn door een bom uit een Afghaans vliegtuig. En dat de Afghaanse luchtmacht nog diezelfde dag met de mededeling zou komen dat alles volgens de regels gegaan is. Het land zou te klein zijn, maar de Afghanen hebben het maar te pikken.
Voor de voorstanders van onze vredesmissie komt dit overigens op een slecht moment. Amper een dag eerder hadden 2 van de 3 coalitiepartijen zich uitgesproken tegen een verlenging van de missie. Zouden we dan eindelijk vertrekken daar? Laten we niet te vroeg juichen. Tot nog toe zijn de diverse missie's steeds verlengd. Ondanks het gebrek aan steun in Nederland. Als het puntje bij paaltje kwam werden de gewetensbezwaren steeds morrend opzij geschoven. En toen het draagvlak zo klein geworden was dat we wel weg moesten uit Irak, gingen we onmiddelijk verder in Afghanistan. Het hele circus verplaatste zich gewoon. Zelden heb ik me zo bedrogen gevoeld door de Nederlandse politiek. Toch zijn er lichtpuntjes. Obama is iets minder oorlogszuchtig dan Bush. En dan heb je natuurlijk nog de financiele crisis, want de oorlog in Afghanistan, pardon, de vredesmissie in Afghanistan is nu eenmaal duur, zodat de vraag zich opwerpt of we dat geld niet beter kunnen besteden. Toch zijn mijn verwachtingen laag. Ik denk dat de Nederlandse bezettingsmacht zich niet zal terugtrekken in 2010. Hooguit verplaatsen. Van Uruzgan naar een andere provincie in Afghanistan, of van Afghanistan naar een olierijk land, Iran bijvoorbeeld. Ja, ik gok erop dat de verplaatstruck herhaald wordt. De Nederlandse politiek, Maxime Verhagen voorop, is er schaamteloos genoeg voor.

posted on Friday, October 02, 2009 6:12 AM

Feedback

# re: Zes kinderen gedood bij vredesmissie. 11/14/2009 2:39 PM Marc

Goed stuk!
Als Verhagen braaf de geopolitiek van de grootste gorilla
blijft volgen zal er nooit wat veranderen. Waarom zouden ze?
Ik geloof wel dat de strijd moet worden aangegaan met alle
ETA's & IRA's & Al Qaida van deze wereld maar alleen met
een VN mandaat en erkenning van internationaal recht.
Hopelijk komt dat er nog eens van.

Post Comment

Title  
Name  
Url
Comment   

ATTENTION: the code you need to copy is CaSe SeNsItIvE and is required to prevent spam.
Enter the code you see: