molware blogs

molware molware blogs molware blogging molware blogging blogs molware blogging molware blogs molware's blogging molware blogs
molware blogging molware blogs
molware blogging molware blogs
molware blogging molware blogs

My Links

Blog Stats

Archives

Post Categories

Dodenherdenking op de Dam


Wilhelmus van Nassouwe ben ik van Duitsen bloed
Den vaderland getrouwe blijf ik tot in den dood.
Een Prinse van Oranje ben ik, vrij onverveerd
Den Koning van Hispanje heb ik altijd geƫerd.

Zo klonk het op 4 mei op de dam tijdens de Dodenherdenking. Hoe onverveerd het publiek was bleek toen een man een kreet slaakte. Het betrof een 39-jarige zwerver die daarvoor al enkele minuten in zichzelf praatte. Je zou denken dat zo iemand genegeerd zou worden, of hooguit zou worden afgevoerd wegens ordeverstoring, maar het liep net even iets anders. Mensen om hem heen werden bang en dat veroorzaakte een kettingreactie. Het publiek sloeg massaal op de vlucht voor ... ja, waarvoor eigenlijk? Maar er komt nog meer. Een van de onverveerde wegrenners liet in zijn haast een koffer vallen, en jawel. Bom!! Bom!! Het zal je niet verbazen dat de haast om zich uit de voeten te maken hierdoor nog vergroot werd. Ook onze geliefde vorstin, onze onverveerde kroonprins en onze daadkrachtige premier werden afgevoerd.
Toen enkele minuten later duidelijk werd hoe groot het gevaar daadwerkelijk geweest was kon iedereen uiteraard terugkeren om de ceremonie vrij onverveerd voort te zetten. Het aantal gewonden was inmiddels opgekopen tot 63 en deze werden behandeld op de eerste-hulp-posten van meerdere ziekenhuizen verspeidt over de stad. Het betrof relatief veel botbreuken.
De man die had geschreeuwd zit op dit moment, 2 dagen later, nog steeds vast. Als ie een wapen bij zich zou hebben gehad zou ie ongetwijfeld als terrorist gebrandmerkt worden en de rest van zijn leven in een cel hebben moeten doorbrengen, maar hij had nog geen aardappelschilmesje bij zich. Evenmin heeft ie iemand geslagen of zelfs maar bedreigd. Ik ben dan ook benieuwd hoe lang ze hem nog vast houden, en tevens naar de reden die hiervoor opgegeven gaat worden.
Dit incident roept de vraag op wie hier werkelijk verantwoordelijk was. De man die de kreet sloeg, of de door de overheid en de media al jarenlang gevoerde bangmakerijcampagne voor een terroristische aanslag?


'Een Prinse van Oranje ben ik, vrij onverveerd'

posted on Friday, May 07, 2010 2:13 AM

Feedback

No comments posted yet.

Post Comment

Title  
Name  
Url
Comment   

ATTENTION: the code you need to copy is CaSe SeNsItIvE and is required to prevent spam.
Enter the code you see: