molware blogs

molware molware blogs molware blogging molware blogging blogs molware blogging molware blogs molware's blogging molware blogs
molware blogging molware blogs
molware blogging molware blogs
molware blogging molware blogs

My Links

Blog Stats

Archives

Post Categories

WK Voetbal 5

Het is half 3 's nachts en nog steeds wandelen supporters voor m'n raam voorbij. Vanaf het Museumplein. 180.000 mensen, kun je je dat voorstellen? Ik niet. Om de sfeer te proeven ben ik er voor de wedstrijd even een kijkje gaan nemen. Nog nooit had ik zo'n massa gezien. En alles knaloranje. De grootste TV-schermen van Europa zouden hier staan. 5 Stuks, maar ze stonden alle vijf te ver weg. Hier wilde ik geen 2 uur gaan staan, en ik ben dus maar weer op mijn fietsje geklommen. Jammer, want de sfeer was uniek.
Van mijn vertrek van het Museumplein kreeg ik geen spijt, want er viel, zoals inmiddels bekend, niet 1 doelpunt te vieren.
Had Spanje verdiend gewonnen? Ik vind van wel. Ze waren slimmer en professioneler dan wij. Robben had in de 82e minuut de wedstrijd kunnen beslissen door te gaan liggen toen Puyol hem eerst tackelde en vervolgens een arm om zijn middel sloeg. Het leidt geen twijfel dat de scheidrechter hem hiervoor op zijn minste een gele kaart zou hebben gegeven, en aangezien hij die al een had, zou hij het veld hebben kunnen verlaten. Maar Robben wilde voetballend winnen, en dus probeerde hij op de been te blijven. Tevergeefs, nu was de bal voor Casillas.
Op een soortgelijk moment later later in de wedstrijd bleek Iniesta slimmer te zijn. Heitinga, die al een gele kaart op zak had, legde even zijn hand op Iniesta's schouder waarop deze onmiddelijk als aan stervende zwaan neer ging. 2e Gele kaart voor Heitinga. Exit Heitinga. En ook exit Nederland, want zonder deze centrale verdediger kon Spanje met 11 tegen 10 eindelijk doen wat ze met 11 tegen 11 niet konden: een doelpuntje scoren. Stervende zwaan Iniesta wint van voetballende Robben.
Moet Nederland een elftal van stervende zwanen worden? Dat nooit, maar ten alle tijden op de been proberen te blijven hoeft nu ook weer niet. Voor mij is Arjen Robben een van de beste spelers ter wereld met een ongelooflijke passeerbeweging, maar hij zou nog beter zijn als ie op de actie van Puyol professioneel zou zijn gaan liggen. Dan zou ik op dit moment ergens in de stad zijn, in plaats van hier thuis achter mijn computer zitten te bloggen.

posted on Monday, July 12, 2010 3:23 AM

Feedback

# re: WK Voetbal 5 2/1/2011 6:57 PM Erwin

Hee luie flikker, ga eens een nieuwe blog maken!

Post Comment

Title  
Name  
Url
Comment   

ATTENTION: the code you need to copy is CaSe SeNsItIvE and is required to prevent spam.
Enter the code you see: