molware blogs

molware molware blogs molware blogging molware blogging blogs molware blogging molware blogs molware's blogging molware blogs
molware blogging molware blogs
molware blogging molware blogs
molware blogging molware blogs

My Links

Blog Stats

Archives

Post Categories

Vereniging Martijn verboden

De in 1982 opgerichte vereniging Martijn bestaat niet meer. Ondanks het grondwettelijk vastgelegde recht op vereniging werd Martijn vandaag, 27 juni 2012, verboden verklaard en opgeheven. Nu is het natuurlijk al lang bekend dat het recht op vrijheid van vereniging in Nederland niet meer is dan een wassen neus, maar het blijft moeilijk om te begrijpen waarom de ene vereniging mag blijven en de andere niet.

Artikel 8 van de nederlandse grondwet:
'Het recht tot vereniging wordt erkend. Bij de wet kan dit recht worden beperkt in het belang van de openbare orde.'

De enige reden waarom in Nederland een vereniging verboden mag worden is dus verstoring van de openbare orde, en deze reden is in het geval van Martijn dan ook aangegrepen, wat toch enige verbazing wekt omdat je zou denken dat bijvoorbeeld supportersverenigingen van de grote landelijke voetbalclubs toch ook niet bepaald vrijuit gaan als we het hebben over verstoringen van de openbare orde? Zou hier sprake zijn van een dubbele maatstaf? De leden van Martijn voelen zich aangetrokken tot lichaamlijke intimiteit tussen mensen zonder dat hierbij sprake is van geweld, dwang of leeftijdsgrenzen, ze willen dit onderwerp bespreekbaar maken en er met elkaar over van gedachten kunnen wisselen. Dat kon, tot vandaag, want vandaag zijn de door Martijn veroorzaakte verstoringen van de openbare orde beeindigd. We kunnen weer veilig de straat op.

posted on Thursday, June 28, 2012 4:08 AM

Feedback

No comments posted yet.

Post Comment

Title  
Name  
Url
Comment   

ATTENTION: the code you need to copy is CaSe SeNsItIvE and is required to prevent spam.
Enter the code you see: